IHOYHDISTYS ry:n puheenjohtaja

Asun Oulussa ja kuten kuvasta näkyy, niin olen nykyisin kesäihminen. Kesä on sopivin vuodenaika ajatellen ihosairauttani, jonka nimi on prurigo nodularis eli suomeksi kyhmykutina. 
Sairauteni puhkesi aikuisiällä reilu 10 vuotta sitten ja tuli todella rajuna, jonka takia olen ollut työelämästä poissa useita vuosia. Elämään täytyi saada kuitenkin tekemistä ja rytmiä oman jaksamiseni takia, joten hakeuduin vapaaehtoistyöhön. Etsin omaa paikkaani uudelleen rakennetussa elämässäni ja yritin hyväksyä sairauteni. Aikaa kului ja tuntui, ettei tämä sairaus ikinä helpota. Hakeuduin Allergia-, iho- ja astmaliiton kursseille, sieltä löytyi samaa sairautta sairastavia ihmisiä ja ymmärsin, etten ole yksin. Ymmärsin myös, että näistä asioista pitää puhua ja kertoa tietoisuuden lisäämiseksi - sillä tiellä olen edelleen. Toimin yhä monissa vapaaehtoistehtävissä sekä ilokseni olen palannut työelämään. On mukava tuntea itsensä tarpeelliseksi ja auttaa muita elämän poluilla. 
Ihoyhdistyksen löytäminen oli minulle tärkeää, sillä se antoi minulle yhteenkuuluvuuden tunteen.  Minunkin sairauteni kuuluu osaksi jotain yhteisöä ja voin löytää uusia ihania ihmisiä ympärilleni vertaistuen merkeissä. Me Ihoyhdistyksen väki liikumme eri puolilla Suomea omien tapahtumiemme myötä ja toivonkin teidän kaikkien tulevan rohkeasti mukaan moikkaamaan meitä.


Ihoyhdistyksen pj. Sara Tähtinen

Sara Tähtinen